Totaalrenovatie woning Wommelgem


Home » Projecten » Verbouwing » Totaalrenovatie woning Wommelgem

Totaalrenovatie woning Wommelgem

Projectinformatie

Datum: 2015
Gemeente: Wommelgem
Architect: Rant Architecten

Omschrijving project

Het is de unieke ligging die de bouwheer aantrekt. De grond met een oppervlakte van ruim 2.000 m² straalt rust uit. Ideaal voor een gezin met jonge kinderen. Maar de chalet is verouderd en voldoet niet meer aan de hedendaagse bouwvereisten. Een totaalrenovatie is de oplossing.

Wensen van de bouwheer

  • industriële look
  • hoge plafonds
  • plafondhoge vensters

De bouwheer bespreekt zijn ideeën met Rant-architecten. Zij tekenen het plan en stellen het lastenboek op voor de totaalrenovatie.

De werken

vh construct stript de chalet volledig. Het dak gaat eraf en alleen de basis van de buitenmuren blijft overeind.
Op de woning komt een extra verdieping en een nieuw dak. De gegoten betonnen vloer ligt helemaal in lijn met de industriële look. Voor de drie meter hoge plafonds kiezen we voor volle betonplaten. Daarbij werken we met houten bekistingen die het beton een unieke houttekening geven. De plafondhoge vensters voorzien de woning van natuurlijk daglicht.

Sterk verlaagd E-peil

De chalet heeft een E-peil van 365: er gaat veel energie verloren. Bij de renovatie is daarom veel aandacht voor isolatie. De nieuwe woning voldoet aan de actuele EPC-norm.

Het resultaat

De totaalrenovatie is een ware metamorfose. Alle wensen van de bouwheer zijn vervuld. Het resultaat is een hedendaagse woning die klaar is voor de toekomst.

 

Tip van vh construct

Wees niet bang om een gedateerde of oude woning te kopen. Kijk vooral naar de ligging. Wil je graag op die plaats wonen? Ga ervoor. Met een totaalrenovatie maak je er alsnog de woning van je dromen van.

Een verbouwing is nooit een eenvoudige klus. Maak gebruik van specialisten om er zeker van te zijn dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Daarnaast bent u bij ons altijd verzekerd van een goede kwaliteit na de verbouwing.

Bent u benieuwd wat de exacte kosten van een verbouwing voor uw situatie zijn?
Vraag dan uw offerte aan. De aanvraag is vrijblijvend.